Elbasan/ Kurmaku: Puna me fëmijët pasion prej dekadash

0

Pajisjet teknologjike, afrimi me to pa një kohë të përcaktuar duket se u ka rrëmbyer kohën fëmijëve. Dekada më parë fëmijërinë e kujtojmë me lojërat klasike poshtë pallateve të banimit, zërat e fëmijëve , kënaqësia dhe kujtesa e tyre memorizon këtë periudhë që sot e quajmë “ fëmijëri të shëndetshme”.

Elbasani, mbetet qyteti i hapësiravë të gjelbërta, me disa parqe e lulishte ku krahas tyre, kujtojmë biznesin e vogël pranë sheshit Aqif Pasha , që gjithmonë ka bucitur nga zërat e të vegjëlvë.

Florenc Kurmaku, njihet prej gjyshërve, prindërve e fëmijëve në Elbasan pasi prej dekadash ai ka punuar në sheshin kryesor me lodra. Për Florencin puna prej shumë vitesh në këtë biznes nuk e ka mërzitur aspak, madje ai shprehet se fëmijët janë pasuri e shpirtit, dhe cdo ditë pune për të është një ditë e bukur e kaluar me fëmijët.

Një xhiro me tren në parkun Aqif Pasha mbetet një ndër llojet e argëtimeve më të pëlqyera për fëmijët. Shembull si Florenci i nevojiten më shumë këtij qyteti për të sjellë më shumë argëtim për fëmijët të cilët për shkak të urbanizimit janë të privuar nga hapësira për tu argëtuar.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu