Microsoft në alarm: Bëni menjëherë update, hackerat po marrin të dhënat personale!

0

Microsoft po u kërkon përdoruesve të Windows të instalojnë menjëherë një update pasi studiuesit e sigurisë gjetën një dobësi serioze në sistemin operativ.

E meta e sigurisë, e njohur si PrintNightmare, ndikon në shërbimin Windows Print Spooler. Studiuesit në kompaninë e sigurisë kibernetike Sangfor publikuan aksidentalisht një udhëzues se si të shfrytëzohet.

Studiuesit në Twitter postuan në fund të majit se kishin gjetur dobësi në Print Spooler, i cili lejon përdoruesit e shumtë të hyjnë në një printer. Ata botuan një dëshmi të konceptit në internet gabimisht dhe më pas e fshinë atë por jo para se të botohej diku tjetër në internet, duke përfshirë faqen e zhvilluesve GitHub.

Microsoft (MSFT) paralajmëroi që hakerat që shfrytëzojnë dobësitë mund të instalojnë programe, të shikojnë dhe fshijnë të dhëna ose edhe të krijojnë llogari të reja përdoruesish me të drejta të plota të përdoruesit. Kjo u jep hakerëve komandën dhe kontrollin e mjaftueshëm të PC tuaj për të bërë ndonjë dëm serioz.

Windows 10 nuk është versioni i vetëm i prekur Windows 7, të cilit Microsoft i ka dhënë fund mbështetjes vitin e kaluar, gjithashtu i nënshtrohet dobësisë.

Përkundër njoftimit se nuk do të lëshonte më update për Windows 7, Microsoft lëshoi një copë toke për sistemin e saj operativ 12-vjeçar, duke nënvizuar ashpërsinë e defektit të PrintNightmare. Përditësimet për Windows Server 2016, Windows 10, version 1607 dhe Windows Server 2012 do të “priten së shpejti”, tha ai.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here