Në ekipin e femrave apo të meshkujve? Nuk ka rëndësi, revolucioni i Federatës gjermane: Transgjinorët mund të zgjedhin ku të duan

0

Hap i ri përpara për të drejtat Lgbtq+ në futboll. Federata Gjermane e Futbollit ka njoftuar se tani e tutje personat transgjinorë, interseksorë dhe jobinarë do të jenë të lirë të zgjedhin vetë nëse do të jenë pjesë e ekipeve të femrave apo meshkujve
Hap i ri përpara për të drejtat Lgbtq+ në futboll. Federata Gjermane e Futbollit ka njoftuar se tani e tutje personat transgjinorë, interseksorë dhe jobinarë do të jenë të lirë të zgjedhin vetë nëse do të jenë pjesë e ekipeve të femrave apo meshkujve. Rregulli i ri do të zbatohet nga sezoni i ardhshëm dhe do të përfshihet në rregulloren e ndeshjeve, në fushën e të rinjve dhe në futsal-in amator.

Në një postim, Federata saktësoi se “vlen për personat sportivë transgjinorë, të cilët tani e tutje, në një moment të caktuar do të mund të ndryshojnë ose të mbeten në ekipin ku kanë luajtur më parë”, duke shtuar se “kur në sport nuk ka pasoja në shëndetin e personit që merr drogë, ai person mund të marrë pjesë në garë, prandaj rregullorja e re përjashton dopingun”.

Kryetarja e futbollit të femrave Sabine Mammitzsch komentoi: “Shoqatat shtetërore dhe rajonale, por edhe individë të rëndësishëm, kanë kohë që kanë vënë në dukje pasiguritë se si të menaxhojnë pjesëmarrjen sportive të personave transgjinorë, interseks dhe jobinarë. Prandaj, është e mirëpritur.”
Një vendim shumë i rëndësishëm për sa i përket të drejtave të njeriut, duke pasur parasysh vështirësitë e botës së futbollit për t’u hapur në këtë lloj teme. Nuk është rastësi që kjo ka ndodhur në Gjermani, ku rregullat e reja janë testuar që nga viti 2019: “Përvoja ka treguar se kjo nuk rrezikon integritetin e racës. Në fund të fundit, të gjithë njerëzit kanë forca dhe aftësi fizike të ndryshme që çojnë vetëm në suksesi i ekipit në tërësi, pavarësisht nga gjinia”.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu