I dërguari i Boris Johnson zhvillon bisedime me talebanët në Afganistan

0

I dërguari special i kryeministrit britanik Boris Johnson ka zhvilluar bisedime me anëtarët e lartë të qeverisë së re talebane të Afganistanit në Kabul.

Nëpunësi i lartë civil Simon Gass u takua me zëvendëskryeministrat Abdul Ghani Baradar dhe Abdul Salam Hanafi të martën, tha zyra e jashtme britanike.

Ata diskutuan sesi Mbretëria e Bashkuar mund të ndihmojë Afganistanin të trajtojë një krizë humanitare në thellim, “terrorizëm” dhe nevojën për kalim të sigurt për ata që duan të largohen nga vendi.

“Ata gjithashtu ngritën trajtimin e pakicave dhe të drejtat e grave dhe vajzave,” tha një zëdhënës i qeverisë britanike.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here