KATEGORIA

EKONOMI

Projektligji për amnistinë fiskale/ Deklarim vullnetar deri në 2 mln euro, tatimi deri 10%, legalizohen edhe pasuritë

Sipas projektligjit për personat në përbërje të certifikates familjare, pasuria që lejohet të deklarohet sipas parashikimit të pikës 1, është tërësia e deklarimeve vullnetare...

Bordi vendos çmimet e reja, ulet me 3 lekë litri i naftës

Bordi i Transparencës ka vendosur çmimet e reja të tregtimit të karburanteve në vend. Nga vendimi i fundit një litër naftë do të tregtohet më...

Euro në pikiatë. Ja me sa këmbehet

Kursi i këmbimit të Euros vazhdon të shënojë rekorde të reja në rënie. Sipas Bankës së Shqipërisë, ditën e mërkurë Euro preku një minimum të...

Fiksimi i çmimeve nga Bordi po falimenton kompanitë e vogla të karburanteve

Fiksimi i çmimeve të karburanteve nga Bordi i Transparencës po krijon pasoja në tregun e karburanteve, nga falimetimi i kompanive të vogla, mbajtja e...

LAJM I FUNDIT/ Bordi i Transparencës ul me 4 lekë çmimin e naftës

Bordi i Transparencës në datë 18 Qershor 2022, në mbledhjen e radhës vendosi: ✅Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gasoil i standardit SSH EN...

Ilir Kulla: Çmimi i naftës do të shkojë 5 mijë Lekë

Çmimi i naftës në Shqipëri shënoi rekord sot, duke shkuar në 265 Lekë për litër. Por analisti Ilir Kulla mendon se nafta në vendin...

Projektligji/ Të ardhurat nga biznesi për individët tregtarë dhe të vetëpunësuarit deri 14 mln lekë në vit do të tatohen 15%, për xhiron mbi...

Ministria e Financave dhe Ekonomisë publikoi për konsultim publik projektligjin “Për tatimin mbi të ardhurat”. Drafti i Financave parashikon që nga 1 janari 2023 të...

Të ardhurat për individët tregtarë deri 14 mln lekë në vit do të tatohen 15%

Para publikimit zyrtar të draftit nga Ministria e Financave dhe ekonomisë është rishikuar 3 herë. Në draftin fillestar tatimi për të ardhurat e të...

Kursi Euro-Lek prek rekord të ri në rënie

Euro ka pësuar sërish rënie ditën e martë në kursin e këmbimit me Lekun, duke prekur një minimum të ri historik. Sipas kursit zyrtar të...

Paga reale në shtet ndjek grafikun e zgjedhjeve

Qeveria është treguar e moderuar për rritjen e pagave në sektorin publik në këto 10 vitet e fundit, pasi ritmet e rritjes kanë rënë...

Lajmet e fundit