Inspektori i policisë sulmohet nga një i burgosur (DETAJE)

0

Një sulm tjetër kundër oficerëve të burgut ndodhi në burgun Enna, i emëruar në kujtim të Luigi Bodenza, viktimë e mafies dhe Medaljes së Artë për Civil Valor. Ishte një inspektor policie që pagoi për të.

“Ishte një sulm po aq i pabesë sa i dhunshëm,” komenton Calogero Navarra, sekretari kombëtar për Sicilinë i Sindikatës së Policisë së Burgjeve Autonome. “Inspektori, të cilit i shkon gjithë solidariteti dhe afërsia jonë, u sulmua nga një i burgosur i huaj i cili pretendoi të bënte një telefonatë në familje edhe duke e ditur që nuk ishte i lejuar, pasi kishte telefonuar një ditë më parë. Inspektori duhej të shkonte në dhomën e urgjencës, ku u diagnostikua me një traumë në shpatullën e majtë. Ishte një agresion absurd dhe i padobishëm, i kryer nga ata që janë qartë të bindur se në burg mund të bëjnë çfarë të duan: kjo është e papranueshme “.

Donato Capece, sekretari i përgjithshëm i Sappe, shpreh solidaritet me policin e plagosur dhe shton: “Ne theksuam mungesën serioze të sigurisë në burgjet italiane për shkak të mungesës së personelit: sulme, përleshje, lëndime kundër personelit të policisë së burgjeve, si dhe përleshje dhe përpjekjet për vetëvrasje fatkeqësisht janë në rendin e ditës. Urgjentisht të kapërcehet hendeku midis buxhetit të planifikuar dhe atij në të vërtetë, deri në pesë mijë njësi më pak “. lasiciliawebtv

Infowebtv

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here