KATEGORIA

INFO Mjedis

Ndotja nga industria, thirrje për qytetarët të raportojnë për problemet qe i shqetësojnë

Ndotja e ajrit mbetet shqetësimi më i madh i banorëve të qytetit të Elbasanit. Përqendrimi i industrisë së rëndë në një zonë të vetme...

MUSHKËRI TË GJELBËRA PËR ELBASANIN

  Nga Ahmet MEHMETI U mbushën dy vjet që në qytetin e Elbasanit po zbatohet projekti “Mushkëri të Gjelbëra për Qytetet Tona”, një platformë alternative dhe...

Na ndihmoni të investigojmë pasojat e shkaktuara nga HEC-et

Përgjatë dekadës së fundit, me dhjetra koncesione për ndërtime hidrocentralesh të vegjël janë miratuar për bashkitë e Librazhdit, Gramshit dhe Elbasanit –përfshirë edhe zonat...

Jo djegie por riciklim: Sfida e Peqinit për pastrimin e plehrave

Raportimet e qytetarëve ngrenë shqetësimin për menaxhimin e mbetjeve, sidomos në periferi dhe zonat rurale. Menaxhimi i mbetjeve urbane përbën edhe shqetësimin më të madh...

GJELBËRIMI URBAN DHE AKTUALITETI

  Nga Ahmet MEHMETI Gjelbërimi urban është një faktor shumë i rëndësishëm që ndikon në mirëqenien e komunitetit me shërbimet e shumta që u ofron...

Zhurmat si një ndotje akustike e rrezikshme për shëndetin e njeriut

  Nga Hyqmet Zane Ka qenë një këngë që këndohej për Tiranën “Zhurmë, zhurmë, shumë zhurmë” dhe më pas “Tirona jonë…” etj, a thua se...

Nisma! Qytetarët raportojnë për ndotjen e mjedisit përmes InfoElbasani

Nëse jeni dëshmitar apo i prekur nga ndotjet e shkaktuara nga industritë e rënda, nga ndotja e lumenjve, nga prerja e paligjshme e pyjeve...

Lajmet e fundit