Ndahet nga jeta në moshën 77-vjeçare ish-ministri grek

0

Ish-ministri grek në radhët e PASOK-ut George Drys ka ndërruar jetë në moshën 77-vjeçare.  Ai ishte një nga themeluesit e kësaj partie. Drys ka qenë deputet i Korfuzit, zv/ministër i Financave dhe ministër Bujqësie.

Ai ishte trajtuar për shkak të COVID dhe më pas doli nga spitali për t’u shtruar në një qendër të veçantë rehabilitimi.

Drys lindi në Korfuz në vitin 1944 dhe studioi fizikë në Universitetin Kombëtar dhe Kapodistrian të Athinës dhe më pas ndoqi studimet master në Angli.

Ai shërbeu si Zëvendës Ministër i Financave (1996-2001), Ministër i Bujqësisë (2001-2004), Këshilltar Komunal i Bashkisë së Korfuzit, President i Bashkimit të Kooperativave Bujqësore të Korfuzit (1982), Anëtar i Bordit. i Konfederatës Panhelenike të Shoqatave të Kooperativave Bujqësore (PASEGES) (1993), sekretar i përgjithshëm i Ministrisë së Bujqësisë, anëtar i Komitetit Qendror të PASOK, deputet i Korfuzit me PASOK (që nga viti 1989).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here