Nëse doni dashuri të vërtetë, ju duhet të pranoni këto tri të vërteta

0

Nëse doni dashuri të vërtetë, duhet të pranoni këto 3 të vërteta:

1. Pritshmëritë janë thjesht pakënaqësi të paramenduara
Pra, këtu është e vërteta e parë zonja: Ju keni pritshmëri të mëdha që partneri juaj të përmbushë nevojat tuaja thelbësore, sepse ju nuk jeni (ende!) në gjendje t’i përmbushni ato vetë. Nëse nuk dini si të kujdeseni për zemrën tuaj, nëse nuk dini se çfarë ju nevojitet – emocionalisht, mendërisht, fizikisht, shpirtërisht – për të jetuar një jetë të lumtur dhe të përmbushur … atëherë në mënyrë të pandërgjegjshme do të prisni që dikush tjetër t’i bëjë të gjitha për ty! Nëse prisni që partneri juaj t’i plotësojë nevojat tuaja duke lexuar mendjen dhe gjuhën e trupit tuaj, më duhet të them se nuk keni fat.

2. Të gjithë duam të ndihemi të dashur dhe të përkujdesur nga një tjetër, dhe kjo është në rregull

Unë as nuk do të pretendoj se do të të besoj nëse më thua se nuk të intereson të ndihesh i dashuruar dhe i përkujdesur nga një qenie tjetër njerëzore, kështu që të lutem mos i thuaj vetes apo dikujt tjetër (po të thërras në bllof! ). Ne të gjithë (përfshirë mua – dhe ju!) duam të ndihemi të dashur, të përkujdesur dhe të adhuruar nga një tjetër, por derisa të pranojmë se e duam dhe jemi të gatshëm ta marrim atë, pavarësisht se çfarë bën dikush tjetër për ne, do të kurrë mos mjafto. Ne mund të luftojmë për të, por nuk do të fitojmë. Zemërimi ynë do ta largojë dashurinë dhe ne do të mbetemi vetëm. Më pas, zemërimi ynë kthehet në trishtim dhe ne mbetemi të mbërthyer në besimin kufizues se nuk jemi të mjaftueshëm.

3. Kur besojmë se “nuk mjaftojmë”, ne shikojmë të fajësojmë partnerin tonë në vend që të reflektojmë se si mund të kujdesemi më mirë për veten.

Shpesh ndihemi sikur askush nuk na kupton. Ne mendojmë me vete: “Unë nuk kam nevojë për shumë – thjesht kam nevojë për një partner që më respekton, më ndihmon herë pas here dhe jo gjithmonë mendon vetëm për veten e parë” dhe me radhë! Ne fajësojmë të tjerët për gjendjen tonë të qenies dhe kërkojmë arsye për të justifikuar pse kemi ngecur aty ku jemi, ne ndalojmë së kërkuari mënyra më të mira. Kur jemi të ngecur, nuk mund të rritemi, të evoluojmë ose të çlirohemi nga modelet tona vetëshkatërruese në marrëdhënie. Këtu është zgjidhja për t’u marrë me këto të vërteta dhe për të filluar të tërheqni DASHURINË që dëshironi: Njihni atë që vazhdoni të bëni në jetën tuaj të dashurisë që nuk funksionon dhe angazhohuni për ta ndryshuar atë. Merrni ndihmën dhe mbështetjen që ju nevojitet për t’u rritur dhe për t’u çliruar nga modelet tuaja, kështu që nuk duhet ta bëni vetëm. Ju lutemi vini re se marrja e mbështetjes nuk do të thotë se jeni të dobët ose nevojtarë. Do të thotë që jeni të fortë dhe të guximshëm. Duke marrë mbështetje, ju i kërkoni Universit të ndihmojë në ndriçimin e rrugës tuaj kur nuk mund të shihni. Edhe kur lejojmë një mentor/trajner të besuar të na udhëheqë, ne duhet të kuptojmë se ne jemi të vetmit që përfundimisht mund të vendosim të ndryshojmë jetën tonë për mirë! Askush tjetër nuk do t’ju çlirojë nga borxhi që keni grumbulluar. Askush tjetër nuk do t’ju bëjë të ndiheni bukur nëse nuk besoni se jeni e bukur.

Dhe pa marrë parasysh se sa herë ndenjësenja e tualetit lihet lart, ose sa pjata mbeten të palara, ose sa herë ai i lë të brendshmet në dysheme dhe fillin e tij me fill në banak… NUK bëhet fjalë për këtë! Mos e harxhoni energjinë tuaj duke u ankuar. Përdorni energjinë tuaj për të parë atë që zemra juaj ka nevojë për momentin që JU të bëheni të lumtur. Ju ia detyroni këtë para së gjithash vetes, dhe gjithashtu ia detyroni atij – sepse ai po përpiqet të të dojë, por ai ndjen se nuk mundet sepse nuk do ta lejosh dashurinë e tij. Kur nuk e lejon dashurinë në, ju zmbrapsni dashurinë në vend. Nëse doni të tërheqni dashurinë, duhet të bëni gjithçka që duhet për të dashur dhe kujdesur për zemrën tuaj së pari. Merrni mbështetjen që ju nevojitet për t’u rritur dhe mos e humbni kohën dhe energjinë tuaj duke u ndjerë i parëndësishëm dhe duke besuar se NUK JENI MJAFTUESHEM! Merrni një qëndrim për atë që jeni në të vërtetë dhe futuni në zemrën tuaj (jo në të). Lëreni dritën tuaj të shkëlqejë që të tjerët të gjejnë rrugën drejt jush dhe mos hiqni dorë kurrë nga dashuria!

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu