Rusia u “dëbua” nga Këshilli i OKB-së, ja cili shtet e zëvendëson

0

Asambleja e Përgjithshme e OKB-së ka votuar me shumicë dërrmuese që Republika Çeke të zëvendësojë Rusinë në organizmin kryesor të organizatës botërore për të drejtat e njeriut.

Republika Çeke ishte kandidati i vetëm për vendin në organin prej 47 anëtarësh. Vendet në panelin me bazë në Gjenevë janë të ndara midis grupeve rajonale dhe një zëvendësim për Rusinë duhej të vinte nga një vend i Evropës Lindore.

Në votimin e fshehtë të së martës, 180 nga 193 anëtarët e Asamblesë së Përgjithshme depozituan fletëvotimet. Rezultati ishte 157 vende në favor të Republikës Çeke dhe 23 abstenime.

Moska u pezullua nga Këshilli i të Drejtave të Njeriut për akuzat për shkelje të tmerrshme të të drejtave nga ushtarët e saj në Ukrainë. Asambleja miratoi një rezolutë të iniciuar nga SHBA më 7 prill për të pezulluar Rusinë nga Këshilli i të Drejtave të Njeriut me një votim 93-24 dhe 58 abstenime.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu