Aspirina ditore ul rrezikun e diabetit tek të moshuarit

0

Aspirina e përulur sigurisht që ka parë yllin e saj të ngrihet dhe të bjerë disa herë në komunitetin e kërkimit mjekësor.

Ndërsa hulumtimi tregon se marrja e një doze ditore të aspirinës mund të ketë disa pro dhe kundër, një studim i ri shton një shenjë në kolonën pro. U zbulua se plotësimi me dozë të ulët me ilaçin reduktoi zhvillimin e diabetit të tipit 2 tek të rriturit mbi 65 vjeç me 15%.

Aspirina e përulur sigurisht që ka parë yllin e saj të ngrihet dhe të bjerë disa herë në komunitetin e kërkimit mjekësor. Mendohej prej kohësh si një mënyrë e sigurt dhe e zgjuar për të ulur rrezikun e një ataku në zemër për shkak të aftësive të tij për hollimin e gjakut, në vitin 2022 u rekomandua nga Forca Shëndetësore e Shërbimeve Parandaluese të SHBA-së që njerëzit e shëndetshëm mbi 60 vjeç të shmangin marrjen e ilaçit, pasi ai rreziku i rritjes së gjakderdhjes së brendshme tejkaloi efektet e tij të vogla në shëndetin e zemrës.

Megjithatë, në fillim të këtij viti, u tregua se përdorimi i shpeshtë i aspirinës rezultoi në një reduktim prej 13% të kancerit të vezoreve pavarësisht nga predispozita gjenetike ndaj sëmundjes. Anasjelltas, një tjetër studim i publikuar në fillim të kësaj vere tregoi se suplementet e përditshme të aspirinës mund të rrisin rrezikun e anemisë tek të moshuarit.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu