KATEGORIA

SHENDET

Një natë pa gjumë mund ta plakë trurin tuaj për dy vjet

Një studim i ri ka bërë të ditur se një ditë pa gjumë mund ta plakë trurin tuaj me dy vjet. Një artikull i...

Ndodh për herë të parë në Shqipëri! Bëhet nënë gruaja me sëmundje të rrallë gjaku

Një rast suksesi u arrit tek një paciente e diagnostikuar përpara shtatzënisë me trombocitopenia, purpure idiopatike, falë bashkëpunimit të mjekëve obstetër-gjinekologë, mjekëve reanimatorë, hematologë...

Kartelat dhe rezervimi për kryerjen e vaksinave për fëmijët 0-7 vjeç do bëhen online në e-Albania

Prindërit e fëmijëve nga 0-7 vjeç nuk do të kenë më nevojë të paraqiten pranë Qendrave Shëndetësore, për të tërhequr...

Virozat dhe gripi i syrit/ Sëmundjet virale po prekin të gjitha moshat, shoqërohet me temperaturë

Vera që sapo ka nisur duket se përveç temperaturave që kane filluar të rriten shoqërohet edhe me viroza të cilat kanë prekur të vegjël...

Ministria e Shëndetësisë anulon tenderët e ilaçeve me vlerë rreth 100 milionë euro! Ja arsyeja

Ministria e Shëndetësisë anulon dy tendera, në vlerë afro 100 milion euro, për blerje barnash, kryesisht ato që përdoren në sistemet e anestezi -reanimacionit,...

Inteligjenca artificiale tanimë në ndihmë të njerëzve që vuajnë nga sëmundjet e zemrës!

Inteligjenca Artificiale mund të luajë një rol kryesor në diagnostifikimin e hershëm të njerëzve që janë në rrezik të sëmundjeve të zemrës, pasi thuhet...

Përse duhet të hani qershi para gjumit? Zbuloni ndikimin që kanë në organizëm

Nuk ka njeri që të mos jetë i marrosur pas qershive. Është e pamundur të mos hutohesh nga larmia e nuancave të të kuqes...

Deri në sa lindje me prerje cezariane mund të ketë një grua?

Disa gra lindin në mënyrë natyrale, kurse disa gra tjera lindin me prerje Cezariane. Secila foshnje vjen në këtë botë në mënyrë të ndryshme....

Ndërron jetë dy muaj pas ndërhyrjes i pari në botë që kreu transplantin e veshkës së derrit

Personi i parë që kreu një transplant të veshkës së modifikuar gjenetikisht të derrit, ka vdekur dy muaj pas operacionit,...

Sa sheqer duhet të konsumoni çdo ditë? Guida e shëndetshme për çdo moshë

Sheqeri industrial është një ndër përbërësit më problematik për regjimin e çdo personi në kohët moderne. Njihet si armiku kryesor i dietave për shkak të...

Lajmet e fundit