Cilat profesione ndikojnë në shpejtimin e plakjes?

0

Stresi ndikon në shëndetin tonë mendor dhe fizik, dhe rezultatet shihen gjerësisht në lëkurën tonë. Por faktorë të tillë si ajri i kondicionuar, drita artificiale, dreka jo e shëndetshme ose orë të tëra shikimi në ekranin e kompjuterit mund të ndikojnë gjithashtu në lëkurën tuaj.

Meqenëse pjesën më të madhe të kohës e kalojmë në punë, kjo është shpesh vendimtare për shëndetin e lëkurës.

Në një studim të kryer nga Beauty Pie, më shumë se 3,000 punonjës nga 15 industri të ndryshme u pyetën se sa nga 18 faktorët (përfshirë punën para ekranit, mbajtjen e maskës së fytyrës, stresin e lartë ose ndryshimet e temperaturës së lartë) ndikojnë në lëkurën e tyre çdo ditë. .

Secilës prej këtyre punëve iu caktua më pas i ashtuquajturi vlerësim i stresit të lëkurës deri në 100. Sa më i lartë të jetë rezultati, aq më shumë faktorë që dëmtojnë lëkurën shfaqen në punën e përditshme dhe puna ishte më kërkuese për lëkurën, transmeton Novi list.

Me një vlerësim të stresit të lëkurës prej 74.36, industria shkencore dhe farmaceutike janë provuar të jenë më të këqijat për lëkurën.

Punonjësit në këtë industri shpesh punojnë në turne vonë ose natën ose në hapësira me ajër të kondicionuar. Shumë shkencëtarë janë gjithashtu jashtë në temperatura të larta, të cilat mund të ndikojnë negativisht në lëkurë në afat të gjatë.

Puna vonë ose natën mund të shkaktojë mungesë gjumi, gjë që mund të çojë në rrathë të errët ose ënjtje të syve. Dhe puna jashtë dhe në nxehtësi e ekspozon lëkurën ndaj ekspozimit të tepërt të diellit. Nëse punoni në këtë industri, duhet të mbështeteni në një sërë kremrash me përbërës hidratues si acidi hialuronik.

Pas shkencës dhe industrisë farmaceutike, industria e ndërtimit (elektricistë, inxhinierë civilë, çatitë,…) renditet në vendin e 70.5, e ndjekur nga energjia (inxhinierë, shkencëtarë, punëtorë në terren, etj.) me pikë 68.8 dhe industria e hotelerisë dhe turizmit. kamerierë , menaxherë hotelesh, guida turistike, somelierë,…) me një vlerësim të stresit të lëkurës prej 65.8.

Sektori i sportit dhe i kohës së lirë (mësues yoga, trajnerë sporti dhe instruktorë noti) ishte sektori më i mirë i lëkurës me një rezultat prej 34.2.

Punonjësit e këtij grupi të profesioneve rrallë ndihen të stresuar, zakonisht hanë shëndetshëm dhe përgjithësisht i përmbahen orarit standard të punës.

Pasohet nga sektori i arsimit (mësimdhënës, mentorë, ligjërues) me pikë 38.9.

Në vendin e tretë ndër profesionet më të mira për lëkurën janë punët ligjore si avokatët apo gjyqtarët.

Ky grup i profesioneve ka notën 41.9.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu