Cilët janë dy burrat që iu sekuestruan 2.1 mln euro prona dhe krimet që akuzohen

0

Mësohen emrat e dy personave që Policia e Shtetit iu ka sekuestruar 2,1 milionë euro pasuri, në objekte dhe llogari bankare, pasuri e vënë me akte kriminale.

Ata janë: Hasan Lushi, 50 vjeç me origjinë nga Kosova dhe Ryszard Artur Szylak, 47 vjeç me origjinë nga Polonia, të dy me banim në Olten të Zvicrës.

Gjykata e Shkallës së Parë Tiranë ka marrë vendim për vendosjen e sekuestros preventive ndaj pasurive të luajtshme dhe të paluajtshme të tyre, të investuar në Tiranë dhe në Vlorë.

Hasan Lushi është nën hetim nga Prokuroria e qytetit Solothurn, Zvicër, për veprat penale që lidhen me lojërat e fatit (kazinotë) dhe “Pastrim parash”. Ky shtetas është i njohur për veprimtari kriminale në Zvicër, pasi është dënuar nga Gjykata e Olten-Gosen/So, më datë 26.11.2011, për veprat penale “Zhvatje me dashje”, “Sulm”, “Shtrëngim për dhënie pasurie”,“Shkelje e ligjit për armët”, të ndodhura në kohë të ndryshme.

Polaku Ryszard Artur Szylak është në kërkim kombëtar në Zvicër, për veprat penale që lidhen me lojërat e fatit (kazinotë) dhe “Pastrim parash”.

Pasuria e tyre që u vu nën sekuestro preventive në Shqipëri ishte:

3 apartamente në Rrugën e Kavajës, Tiranë;

Njësi tregtare e ndodhur në Rrugën e Kavajës, Tiranë;

Sipërfaqe toke, afërsisht 5.500 m2, në Radhimë, Vlorë;

Asete të një ish-kompanie të transportit ndërkombëtar të mallrave;

Llogari bankare pranë bankave të nivelit të dytë, në shumën 240.000 euro dhe 210.000 franga zvicerane;

6 automjete të markave të ndryshme, prodhime të viteve të fundit;

Policia tha se po vazhdon hetimet për të zbuluar prona të tjera që rrjedhin nga aktiviteti kriminal i këtyre shtetasve, të cilat mund t’i kenë në emër të personave të tjerë apo të bashkëpunëtorëve në këtë aktivitet kriminal.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu