Drejt Turqisë vetëm me letërnjoftim, 7 marrëveshjet e nënshkruara mes Erdogan dhe Vuçiç

0

SERBI- Mes Serbisë dhe Turqisë u nënshkruan shtatë marrëveshje ndërshtetërore, protokolle dhe memorandume, mes ministrave të dy vendeve në prani të dy presidentëve Erdogan dhe Vuçiç.

Marrëveshja e parë, e lajmëruar nga Erdogan, është firmosja e protokollit mbi Amendamentet dhe Plotësimet e Marrëveshjes për Heqjen Reciproke të Vizave, nënshkruar në Beograd më 12 korrik 2010.

Ndërkohë janë firmosur dhe disa protokolle dhe marrëveshje të tjera ndërmjet dy palëve ku përfshihet:

-Marrëveshje për bashkëpunim në fushën e inovacionit në teknologjitë e avancuara

-Memorandum mirëkuptimi për bashkëpunim në fushën e shuarjes së zjarreve në pyje

– Memorandum mirëkuptimi ndërmjet Qeverisë së Serbisë dhe Qeverisë së Turqisë për bashkëpunim në fushën e mediave dhe komunikimit

– Memorandum mirëkuptimi për bashkëpunim në fushën e administratës elektronike.

– Protokolli i bashkëpunimit ndërmjet Radio Televizionit të Serbisë dhe Korporatës së Radiotelevizionit Turk

– Memorandum mirëkuptimi për bashkëpunim në fushën e administrimit zgjedhor.

Vizita dyditore e Erdogan në Serbi po zhvillohet në kuadrin e turit që ai po zhvillon në disa vende të Ballkanit ku pas Serbisë pritet të vizitojë Bosnje Hercegovinën dhe Kroacinë.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu