Gjashtë përfitimet psikologjike të të qenit buzë detit

0

Nëse keni fatin të jetoni buzë detit ose nëse zakonisht e kaloni verën në një mjedis bregdetar, do të keni parë se si ndryshon disponimi juaj ndërsa i afroheni oqeanit. Ndoshta mendoni se kjo është thjesht për shkak të pushimeve. Megjithatë, ka më shumë se kaq.

 

Pse deti është kaq i dobishëm për shëndetin psikologjik?

Siç mund ta shihni, ka shumë përparësi të qenit pranë detit. Megjithatë, pse ndodhin këto efekte? Në fakt, ekzistojnë disa faktorë:

Është një mjedis natyror

Qeniet njerëzore janë kafshë dhe fakti i thjeshtë i lidhjes me natyrën shkakton ose prodhon ndryshime në trup dhe mendje. Në mjediset tona urbane me lëvizje të shpejtë, të ngopur me stimuj, ne mund të sëmuremi. Të qenit buzë detit ngadalëson mendimet tuaja, redukton aktivizimin dhe eliminon stresin.

Ngjyra blu dhe efektet e saj emocionale

Sipas psikologjisë së ngjyrave, çdo nuancë ka potencialin të gjenerojë gjendje të caktuara psikologjike dhe emocionale te qeniet njerëzore. Ngjyra blu shkakton ndjenja qetësie dhe relaksi dhe ju jep një ndjenjë sigurie. Në të vërtetë, shikimi në det është ideal për të reduktuar zemërimin ose ankthin.

Oksigjenim më i madh

Të qenit buzë detit dhe të thithësh thellë flladin e detit, të lejon të oksigjenohesh më mirë dhe të thithësh ajër më të pastër dhe më të pastër. Kjo ju ndihmon të reduktoni tensionin dhe të luftoni disa shenja fiziologjike të ankthit. Përveç kësaj, ai lejon funksionimin më të mirë të korteksit tuaj paraballor, zonës së trurit tuaj përgjegjëse për arsyetimin, analizën dhe vendimmarrjen.

Zhurma e bardhë dhe valët alfa

Nëse praktikoni meditim, do ta dini se tingulli i detit është një nga elementët më të përdorur në këtë lloj ushtrimi. Kjo sepse zhurma e valëve favorizon relaksimin dhe pushimin.

Relaksimi i muskujve

Së fundi, zhytja në det është gjithashtu një aktivitet i shkëlqyer. Ndjenja e mungesës së peshës që ju jep dhe rrahja e valëve në trupin tuaj, nxit relaksimin e muskujve.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu