“Isha pak nervoze”,ndjesia e zhytjes së 14-vjeçares në performancën e medaljes së artë

0
TOPSHOT - China's Quan Hongchan competes in the women's 10m platform diving final event during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Tokyo Aquatics Centre in Tokyo on August 5, 2021. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP) (Photo by ATTILA KISBENEDEK/AFP via Getty Images)

Shqetësimet e shumicës së 14-vjeçarëve zakonisht shtrihen nga shkolla në takimet shoqërore.Sidoqoftë, jo për Quan Hongchan.

Ndjesia e zhytjes 14-vjeçare-atletja më e re e Kinës në Lojërat Olimpike Tokio 2020-fitoi një medalje ari mahnitëse në platformën e zhytjes 10 metra të grave të enjten.

Më pas, ajo pranoi se nervat e rastit ndikuan pak tek ajo.

“Isha pak nervoze, por jo shumë, vetëm pak,” u tha ajo gazetarëve.

Ajo bëri dy zhytje të përsosura-10 në një ekran dominues. Quan bëhet gruaja e dytë më e re që ka fituar medaljen e artë në këtë ngjarje pasi bashkatdhetari i saj Fu Mingxia mori titullin në Lojërat e Barcelonës 1992 në moshën vetëm 13 vjeç.

Edhe pse kur u pyet se çfarë mendon kur njerëzit e quajnë atë një “mrekulli zhytjeje”, Quan tha se nuk ishte dakord me atë etiketë.

“Unë nuk mendoj se jam një mrekulli. Unë nuk jam shumë e ndritshme. Unë nuk jam e mirë në studimet e mia. Më bëni të gjitha këto pyetje dhe ka vetëm një boshllëk në mendjen time. ”

Ajo e largoi bashkatdhetarin Chen Yuxi që të përfundonte e para dhe fitorja zgjeroi dominimin e Kinës në zhytjet e grave.

Kombi aziatik tani ka fituar arin në të gjitha ngjarjet e zhytjes të grave në katër Lojëra të njëpasnjëshme – Pekin 2008, Londër 2012, Rio 2016 dhe Tokio 2020.

Hera e fundit që një grua jo-kineze fitoi një ngjarje olimpike zhytjeje ishte kur Chantelle Newbery e Australisë siguroi arin e platformës 10 metra të grave në Lojërat e Athinës 2004.

Dhe megjithëse ajo nuk po e paraprin veten për të konkurruar në Paris 2024, Quan tashmë ka një ide se si dëshiron të festojë.

“Dua të ha shumë gjëra të shijshme sonte! Më vjen të ha më së shumti latiao (një meze e djegur popullore kineze) “. CNN.com

Infowebtv

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here