Mësuesit e Belshit ngrihen në protestë! Deputetja Zheni Gjergji: Do t’i mbahen 70 mijë lekë secilit

0

Deputetja e Elbasanit, Zheni Gjergji, ka reaguar në lidhje me atë që po u ndodh mësuesve në Belsh. Gjergji shprehet se qeveria nuk ka fonde për pagat e mäsuesve në Belsh.

Ja çfarë thotë Zhewni Gjergji:

Ironike apo jo? Ndërkohë që në Arsim flitet për rritje pagash, qeveria nuk ka fonde të paguaj as ato aktualet
Prej kohësh mësuesit e ZVAP Belsh kanë probleme me pagën, e sikur të mos mjaftonte kjo:

– Nga muaji shtator do t’ ju mbahen 70 mijë lekë me motivacionin se nuk ka fonde mjaftueshëm për tu paguar siç duhet.
– Kjo ZVAP ka pa likujduar muaj paratë e transportit për çdo mësues.

Ditën e nesërme, mësuesit e kësaj ZVAP do të protestojnë për të drejten e tyre,të pagës.
Do të protesojnë për dinjitetin e tyre.

Për këtë do të dorëzojnë dhe një kërkesë pranë kësaj zyre arsimore me qëllim sqarimin dhe zgjidhjen e kësaj problematike.

Deri në pritje të përgjigjes, për ti vlerësuar denjësisht mesuesit,jo vetëm nëpër rrjete sociale!
Qeveria që duam!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here