Ministri Blendi Klosi vjen në inceneratorin e Elbasanit (Foto)

0

Gangrena e mbetjeve kryesisht ne Shqiperine e mesme, do te marre fund. Keshtu ka premtuar nga Elbasani, Ministri i Turizmit, Blendi Klosit gjate inspektimit ne impiantin e trajtimit të mbetjeve në kete qytet. Mbetjet mund të riciklohen dhe kjo eshte praktika qe ndjek Elbasnai prej 6 vitesh tashme. Por ka ende shume per tub ere dhe te pakten ne qarkune Elbasnait problemi mbetet tek sensibilizimi qytetar, tashme qe teknologjia ehste e fjales se fundit, e vetmja ne Shqiperi.

Vite me parë një epokë e re do të niste për Elbasanin, epoka e qytetit pa ndotje, duke I dhene fund gangrenës që helmonte çdo ditë. Ishte kembengulja pa asnjë kompromis e Bashkisë së Elbasanit që mbylli vendin e grumbullimit të mbetjeve urbane duke e kthyer në lulishte dhe I hapin rrugë investimit të ri modern. Tashmë incenetarori trajton mbetjet dhe prodhon energji. 4 bashki, ajo e Elbasnait, Librazhdit, Cerrikut dhe Belshit tashmë e kanë zgjidhur problemin e tyre me mbetjet urbane.

Në Ditën Ndërkombëtare të Mjedisit, ministri Blendi Klosi, ishte edhe në landfillin e Sharrës, te cilin e percaktoi si nje shembull i nje transformimi real te një ‘hot spoti’ historikisht të dëmshëm për Tiranën, në një mushkëri të gjelbër për qytetin.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu