Ndodh në Sri Lanka, elefantët do të marrin karta identiteti

0

Autoritetet shtetërore të Sri Lankës do të pajisin me karta identiteti 200 elefantëve. Ky vendim i çuditshëm vjen me qëllim parandalimin e numrit të elefantëve në këtë shkak si pasojë e shkatërrimit të pyjeve.

200 elefantë që mbahen si kafshë shtëpiake ose që jetojnë në natyrë do të pajisen me një fotografi dhe pullën e AND-së për t’u identifikuar.

Në Sri Lanka ka rreth 7500 elefantë që jetojnë në natyrën e egër. Për shkak të shpyllëzimit nga dora e njeriut, numri i elefantëve po vjen duke u reduktuar. Prandaj, autoritetet kanë vendosur që të parandalojnë këtë efekt negativ.

Marrë nga “BBC”

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu