Një skulpturë kozmike 22 metra ka zbritur në Karaibe

0

Krijuar nga artisti Brendan Murphy, skulptura me 22 këmbë, 3.000 kile e quajtur “The Boonji Spaceman”, qëndron në një bankën e të akuzuarve në mes të oqeanit në Hodges Bay Resort në Antigua. Duke goditur një pozë kërcimi të frymëzuar nga Michael Jackson, skulptura e lartë është e stolisur me fjalë dhe ekuacione matematikore.

Që nga mbërritja e personit kozmik në mars, hoteli thotë se ai është bërë një atraksion turistik. Murphy beson se skulptura përfaqëson një gatishmëri për të marrë gjithçka.
“Kush më mirë të mishërojë duke përqafuar të panjohurën sesa një djalë që hidhet nga një anije kozmike në hapësirë?” Murphy i tha CNN në një intervistë të fundit.

Veprat e artit të Murphy janë mbledhur nga disa nga fytyrat më të njohura në botë nga Serena Williams, Novak Djokovic, Warren Buffett, Robert DeNiro dhe Ryan Gosling, sipas përfaqësuesit të artistit.

Shpesh krahasuar me artistin Jeff Koons, seria “Boonji Spaceman” e Murphy është organi i tij më i njohur i punës, të cilin ai e krijoi për herë të parë nga bronzi në 2015. Megjithatë, ai qëndron vetëm 18 inç i lartë.

Dashuria e Murphy për hapësirën filloi që në moshë të hershme. CNN.com

Infowebtv

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here