Për herë të parë në Shqipëri kryhet një ndërhyrje shumë delikate në tru

0

Një ndërhyrje delikate në tru është realizuar me sukses tek një pacient 30-vjeçar nga personeli i Shërbimit të Neurokirurgjisë në bashkëpunim me Shërbimin e ORL-së në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza”.

Lajmin e ka dhënë ministrja e Shëndetësisë, Albana Koçiu, sipas të cilës për herë të parë kryhet një operacion në qendrën shumë delikate të trurit, duke eliminuar ndërhyrjen përmes kokës.

“Për herë të parë në strukturat e shëndetit publik nga bashkëpunimi i ekipit multidisiplinar dhe aparaturave bashkëkohore, kryhet një operacion në qendrën shumë delikate të trurit (regjioni supraselar), duke eleminuar ndërhyrjen përmes kokës.

Pacienti është jashtë rrezikut për jetën, falë punës profesionale e të përkushtuar të ekipit të mjekëve neurokirurgë, ORL e anestezistë, Prof. Artur Xhumari, Dr. Tedi Minarolli, Dr. Myfit Saraçi, si dhe personelit infermieror Ridvana Gjura, Ervin Meta, të cilët asistuan gjatë ndërhyrjes kirurgjikale”, shkruan Koçiu.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu