Sipas një studimi të ri 20.5 milionë vjet jetë janë humbur nga Covid!/ Ja çfarë shpjegimi japin studiuesit

0

Sipas shkrimit në revistën Anabel thuhet se, më shumë se 20.5 milionë vjet jetë mund të jenë humbur nga pandemia e koronavirusit në 81 vende të botës, sipas një studimi të ri, publikuar në Scientific Reports, që thekson idenë e gabuar që ata që ndërrojnë jetë nga Covid, në fakt do të kishin ndërruar jetë gjithsesi edhe në rast se nuk do të ishin infektuar me Covid.

Ata zbuluan se pjesa më e madhe e viteve të jetës së humbura në vendet më të pasura ishte nga njerëz të moshuar, por në vendet me të ardhura të ulëta dhe të mesme, humbja më e madhe e viteve të jetës ishte nga individë që ndërruan jetë në moshën 55 vjeç ose më të rinj.

Studiuesit morën parasysh më shumë se 1,279,866 vdekje në 81 vende, si dhe të dhëna për jetëgjatësinë dhe parashikimet për vdekjet totale të Covid. Ata vlerësojnë se në total, 20,507,518 vjet jetë mund të jenë humbur për shkak të Covid-19 në 81 vendet e përfshira në studim – një mesatare prej 16 vjetësh për çdo vdekje individuale.

Nga vitet e përgjithshme të jetëve të humbura, 44.9% duket se ka ndodhur në individë midis 55 dhe 75 vjeç, 30.2% në individë më të rinj se 55 vjeç dhe 25% te ata më të vjetër se 75 vjeç.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here