U zunë për oraret dhe ndarjet e klasave/ Pezullohen dy mësueset

0

Janë pezulluar dy mësueset e shkollës Çajupi që u përfshinë në konflikt ditën e djeshme në Tiranë, ku familjarët e tyre qëlluan dhe me armë në ajër në ambientet e një lokali pranë shkollës.

Zyra Vendore e Arsimit Parauniversitar Tiranë, pasi konfirmoi zyrtarisht nga organet kompetente përfshirjen e dy mësueseve të shkollës së mesme “Andon Zako Cajupi” në konfliktin ditën e djeshme jashtë ambienteve të shkollës, ka kërkuar nga Institucioni Arsimor mbledhjen e komisionin e etikës dhe disiplinës për vlerësimin e rastit në fjalë.

Komisioni menjëherë pas kërkesës mori vendimin për pezullimin e dy mësueseve nga puna deri në zbardhjen e plotë të ngjarjes.

“Dëshirojmë të garantojmë opinionin publik dhe prindërit e nxënësve në veçanti, se për çdo punonjës arsimor i cili përfshihet në ngjarje që cënojnë integritetin e profesionit, apo figurën e lartë të mësuesit, institucionet tona do të veprojnë pa asnjë tolerim, duke u mbështetur në aktet ligjore dhe nënligjore në fuqi”, thuhet në njoftimin e ZVA Tiranë.

Vijon…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here