Ukraina shpall Bankën Raiffeisen, sponsor ndërkombëtar të luftës

0

“Disa banka të njohura ndoshta shpresojnë që nëse vazhdojnë të punojnë në Moskë, shteti terrorist do të marrë kredi të mëdha prej tyre për të paguar dëmshpërblime ndaj Ukrainës,” tha NACP në një postim në Telegram.

“NACP (Programi Kombëtar i Kontrollit të Ndihmës) e ka vendosur grupin bankar austriak Raiffeisen Bank International në listën e sponsorëve ndërkombëtarë të luftës për vazhdimin e punës së bankës në Rusi dhe njohjen zyrtare të të ashtuquajturave ‘DPR’ dhe ‘LPR’ nëpërmjet zyrës së saj përfaqësuese në Federata Ruse.” Sipas NACP, banka kontribuoi pothuajse pesë herë më shumë fonde në buxhetin rus në vitin 2022 kundrejt vitit 2021, përkatësisht 559 milionë euro, që është “e barabartë me koston e rreth 95 raketave Kalibr.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu