Vrau pronarin, dënohet shqiptari në Britani

0

Një shqiptar është dënuar me burg pasi shkaktoi një dëmtim të rëndë në tru që përfundimisht pronarin e tij, pasi u kthye në Britaninë e Madhe duke përdorur një emër tjetër.

Arjan Balla ndoqi dhe sulmoi biznesmenin Anastassios Delis në një kantier ndërtimi në Queensway, Southampton në vitin 2006.

Sipas Shërbimit të Prokurorisë së Kurorës (CPS), Delis goditi kokën në dyshemenë e betonit dhe nuk e rifitoi kurrë vetëdijen.

Në kohën e sulmit, Balla jetonte në Mbretërinë e Bashkuar me një emër të rremë përpara se të dëbohej pasi kishte vuajtur një pjesë të dënimit të tij fillestar.

Lëndimet e shkaktuara e lanë Delisin në një gjendje të përhershme vegjetative deri në vdekjen e tij në vitin 2017 në moshën 68-vjeçare.

Pas vdekjes së Delis, KPS autorizoi akuzën për “vrasje nga pakujdesia” ndaj Ballës dhe hetimet i çuan prokurorët të zbulonin identitetin e tij të vërtetë.

Balla kishte përdorur emrin Tahir Karaj në kohën e veprës penale dhe u dënua me tre vjet burgim në vitin 2007, nga të cilat vuajti një vit para se të dëbohej në vendlindjen e tij, Shqipëri.

Pas hetimeve nga Policia e Hampshire, Agjencia Kombëtare e Krimit, Interpoli dhe autoritetet shqiptare, identiteti i vërtetë i Ballës u zbulua në janar 2024.

Ai u arrestua kur mbërriti në aeroportin Stanstead vetëm tre ditë më vonë.

Balla u deklarua fajtor për akuzën e vrasjes nga pakujdesia në Gjykatën e Kurorës së Southampton dhe u dënua me 12 muaj burgim.

Anthony Johns, prokuror i lartë i kurorës me CPS Wessex, tha se rasti kishte qenë “tepër tragjik”.

“Ndërsa Delis mbeti gjallë për 11 vjet pas sulmit, ai nuk rifitoi vetëdijen, duke i grabitur atij dhe të dashurve të tij një të ardhme së bashku”, tha ai.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu