Zgjedhjet në FSHF/ Bashkia Gjirokastër merr vendimin e papritur, mbyll stadiumin Luftëtari

0

Federata Shqiptare e futbollit njofton se bashkia Gjirokastër ka mbyllur stadiumin Lufterari në prag te ASHRF-se . Kjo ka ndodhur 2 orë përpara orarit zyrtar të fillimit të Asamblesë së Shoqatës Rajonale të Futbollit Gjirokastër , në kuadër të zgjedhjeve për organet e reja drejtuese të Federatës Shqiptare të Futbollit.

Asambleja e Shoqates Rajonale te futbollit të Gjirokastres ishte vendosur të mbahej brenda stadiumit “ Luftetari”, por bashkia ka vendosur ti mbaje dyert e stadiumit te mbyllura me pretendimin se kjo e fundit nuk eshte njoftuar për këte asamble.

Federata Shqiptare e Futbollit e quan qësharake këtë vendim dhe shprehet se ҫuditë dhe sjelljet qesharake të institucioneve shtetërore në procesin zgjedhor nuk kanë të ndalur.

Gjithashtu FSHF-ja u shpreh se prej ditësh anëtarët e futbollit në Shoqatën Rajonale të Futbollit Gjirokastër janë gjendur në presion të vazhdueshëm nga bota politike dhe disa prej tyre janë larguar edhe nga puna me arsyetimin se kanë mbajtur krahun e futbollit.

Federata Shqiptare e Futbollit e quan qësharak kete vendim dhe shprehet se ҫuditë dhe sjelljet qesharake të institucioneve shtetërore në procesin zgjedhor nuk kane te ndalur.
Deklarata e FSHF-së: Nuk kanë të ndalur ҫuditë dhe sjelljet qesharake të institucioneve shtetërore në procesin zgjedhor që po zhvillojnë Shoqatat Rajonale në kuadër të zgjedhjeve për organet e reja drejtuese të Federatës Shqiptare të Futbollit. Vetëm dy orë përpara orarit zyrtar të fillimit të Asamblesë së Shoqatës Rajonale të Futbollit Gjirokastër, Bashkia e këtij qyteti ka vendosur të mbyllë dyert e stadiumit Luftëtari.

Përtej konfirmimit dhe dakortësisë së dhënë pak ditë më parë për ta zhvilluar këtë Asamble në shtëpinë e futbollit gjirokastrit, sot gjithҫka në mënyrë “të papritur” u ndryshua dhe u vendos të mbyllen dyert me pretendimin qesharak se nuk kanë njoftim në lidhje me këtë Asamble.

Prej ditësh anëtarët e futbollit në Shoqatën Rajonale të Futbollit Gjirokastër janë gjendur në presion të vazhdueshëm nga bota politike dhe disa prej tyre janë larguar edhe nga puna me arsyetimin se kanë mbajtur krahun e futbollit. Tentativat kanë qënë të vazhdueshme në formë nga më të ndryshme ndaj anëtarëve për të minuar këtë proces të zakonshëm zgjedhor.
Përtej dëshirës së shprehur nga institucionet shtetërore për të dështuar Asamblenë e SHRF Gjirokastër, ne besojmë se futbolli ashtu si edhe në shumë qytete do të arrijë t’i japë përgjigjen më të mirë politikës.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu