Bushati: Në Shqipëri nuk ka rritje çmimesh, prodhimet sezonale kanë qenë me çmim të ulët

0

Ish-deputeti socialist Ervin Bushati u shpreh se në Shqipëri nuk kemi rritje çmimesh, por kemi një inflacion 2.4%

Ai tha se përveç mallrave që janë në bursë, shumë prodhime sezonale kanë qenë të ulëta dhe fermerët thonë se nuk u leverdis.

Bushati: Ne jemi në ekonomi tregu dhe çmime nuk ndërhyhet. Në Shqipëri nuk kemi rritje çmimesh, por kemi një inflacion 2.4% që nuk është rritje. Inflacioni i energjisë dhe bukës nuk futet në inflacionin bazë.

Përveç mallrave që janë në bursë, shumë prodhime sezonale kanë qenë të ulëta dhe fermerët thonë se nuk u leverdis. Mallrat e tjera prodhohen në Shqipëri dhe nuk ka pasur ndonjë rritje të madhe. Ka shumë prodhues që thonë se i shesin me çmim të ulët.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here