Cens 2022, reagon kreu i Kishës Ortodokse: Qeveria tha 10%, por ortodoksët në Shqipëri janë 30%

0

Kreu i Kishës Ortodokse Autoqefale Janullatos deklaroi se regjistrimi i qeverise se në Shqipëri janë 10% ortodoksë nuk është i vërtetë pasi janë rreth 30%.

Ai bëri thirrje që ortodokset ta deklarojnë me forcë besimin e tyre dhe te mos bien pre e pyetjeve te paqarta apo presioneve.

Deklarata:

“Eshtë jashtëzakonisht e rëndësishme për jetën e Kishës që të gjithë të krishterët ortodoksë ta identifikojnë veten pa mëdyshje si të tillë në regjistrimin kombëtar të vitit të ardhshëm, thotë Kreu i Kishës Ortodokse të Shqipërisë.

Primati shqiptar u bëri thirrje të gjithë ortodoksëve ndërsa shërbente në Katedralen e Ringjalljes në Tiranë të Dielën .

Në regjistrimin e mëparshëm, qeveria shqiptare raportoi se vendi është vetëm 10% ortodoks, gjë që nuk është e vërtetë, theksoi Lumturia e Tij. Shumë ortodoksë ishin indiferentë dhe vendosën të mos marrin pjesë në regjistrim ose nuk iu kushtuan vëmendje të mjaftueshme pyetjeve, të cilat nuk ishin gjithmonë shumë të qarta, tha ai.

“Kësaj radhe, besimtarët ortodoksë nuk duhet të bien pre e pyetjeve të paqarta ose presioneve nga gjeodezët, por të deklarojnë me forcë besimin e tyre.

Le të sigurohemi që ne bëjmë detyrën tonë – kur të vijë kjo pyetje, t’i përgjigjemi dhe të këmbëngulim që ne jemi ata që jemi: të krishterë ortodoksë”, thirri Lumturia e Tij.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here