Elon Musk paditi ChatGPT, OpenAi i publikon email-et personale

0

OpenAI iu kundërpërgjigj Elon Musk, i cili paditi kompaninë ChatGPT javën e kaluar për ndjekjen e fitimit dhe devijimin nga misioni i saj origjinal, jofitimprurës.

Të martën mbrëma, OpenAI publikoi disa nga emailet e Musk nga ditët e para të kompanisë që duket se tregojnë se Musk pranon se OpenAI kishte nevojë për të fituar një ton parash për të financuar burimet e pabesueshme kompjuterike të nevojshme për të fuqizuar AI.

Në emailet, pjesë të të cilave janë redaktuar, Musk argumenton se kompania nuk kishte pothuajse asnjë shans për të ndërtuar një platformë të suksesshme gjeneruese të AI duke mbledhur para vetëm dhe kompania duhej të gjente burime alternative të të ardhurave për të mbijetuar.

Në një email të 22 nëntorit 2015, drejtuar CEO Sam Altman, Musk, një bashkëthemelues i OpenAI, tha se kompania duhej të mblidhte më shumë se 100 milionë dollarë për të “mbijetuar”. Musk sugjeroi një angazhim financimi prej 1 miliard dollarësh dhe premtoi se do të mbulonte çdo gjë që nuk do të mblidhej.

OpenAI në një postim në blog tha se Musk nuk e zbatoi kurrë premtimin e tij, duke zotuar 45 milionë dollarë në financim për OpenAI, ndërsa donatorët e tjerë mblodhën 90 milionë dollar.

Musk, në një email të 1 shkurtit 2018, u tha drejtuesve të kompanisë se e vetmja rrugë përpara për OpenAI ishte që Tesla, kompania e tij e makinave elektrike, ta blinte atë. Kompania refuzoi dhe Musk u largua nga OpenAI po atë vit.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu