Gruaja me thonjtë më të gjatë në botë, i pret pas 28 vitesh

0

Ayanna Williams ka fituar rekordin botëror Guinness për thonjtë më të gjatë në botë, por së fundmi i ka dhënë fund ëndrrës duke i prerë ato.

Gjyshja amerikane me thonjtë më të famshëm ka hequr dorë nga hobi i saj me ndihmën e Dr. Allison Readinger të klinikës dermatologjike Trinity Vista në Texas.

Pas matjes së fundit, ekspertët përdorën një mjet me prerëse rrotulluese për procedurën.

Ayanna theu rekordin e mëparshëm të thonjve më të gjatë duke arritur gjatësinë totale 733.55 cm. Ajo thotë se nuk i kishte prerë thonjtë e saj që prej fillimit të viteve 1990-të.

Gruaja pranon se ishte një eksperiencë “emocionale, e lumtur dhe e hidhur”.

Edhe kur ishte fëmijë Ayannas i adhuronte thonjtë dhe zbukurimet e tyre.

Me to ajo kishte fituar rekordin Guinness që në vitin 2018 kur gjatësia e tyre ishte 576.4 cm.

Ayanna thotë se megjithë pasionin e saj, përballej me vështirësi të shumta në jetën e përditshme prej thonjve dhe tanimë ndjehet e çliruar.

Ajo thotë: “Me ose pa thonjtë unë jam përsëri mbretëresha. Mu nuk më bëjnë thonjtë, unë i bëj ato”.

Ayanna është mbajtës e rekordit për femrat ndërsa për burrat, Lee Redmond në SHBA mban rekordin me thonjtë prej 8.65 m gjatësi, të cilët i rrit prej vitit 1979.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here