Përfundon takimi me Yuri Kim dhe delegacionin e Senatit, flet Basha: Të rikthejmë demokracinë në Shqipëri

0

“Të dyja çështjet kryesore, njëra ka të bëjë me demokracinë shqiptare, udhëkryqin ku ndodhet pas masakrës zgjedhore të 25 prillit, për të rikthyer shqipërinë në shinat e demokracisë dhe sundimit të ligjit.

Sigurisht që përmes një vendi demokratik ku respektohen të drejtat e qytetarëve. Ku nuk goditet i pamunduri, por ndëshkohet politikani i korruptuar.

Çështja tjetër ka të bëjë me rajonin, në veçanti sa i përket situatës së provokuar nga ringjallja e hegjemonisë serbe, përmes proceseve të Novisadit. Me efekt të vecantë ruajtjen e sovranitetit të Kosovës dhe përfundimin me sukses të njohjes reciprke, si guri i fundit i stabilitetit në Ballkan.

Ta vëmë gishtin te palgët e krijuara, të gjithë e dimë se qeveria dhe Kryeministri aktual me shampanjën e harxhuar teksa vendi mbetet jashtë duarve të Europës”, tha Basha.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here