Pse burrat ulen në gjunjë kur propozojnë?

0

Për shumë njerëz, propozimet supozohet të jenë lloji i vorbullës romantike që keni përjetuar më parë vetëm gjatë leximit të përrallave. Dashuria e jetës suaj bie në një gju, duke ju bërë të bini në një lloj universi alternativ, ku jeni të rrethuar nga petale trëndafili, qirinj me dritë të zbehtë, tullumbace në formë zemre dhe përgjithësisht ndjenja të lumtura e të ngrohta.

Por nëse mendoni për këtë, në fakt është disi e çuditshme; ulja në një pjesë të gjurit.

Ne e kuptojmë se është traditë dhe gjëra të tjera por nëse mendoni vërtet për këtë, çfarë mund të përfitojë dikush duke u ulur në një gju? Përveç faktit që i vendos ato afërsisht në lartësinë e duhur për të arritur fjalë për fjalë për dorën tuaj në martesë, padyshim.

Uebfaqja Engagement Ring Bible shqyrtoi se nga erdhi tradita dhe shpjegon se ajo “daton në ditët e kalorësisë, kalorësisë dhe miqësisë formale (d.m.th. mesjetare dhe më tej).

” Pra, ja pse burrat tradicionalisht bien në një gju për t’u propozuar grave.

“Kalorësit gjunjëzoheshin përpara zotërisë së tyre si një shfaqje respekti, bindjeje dhe besnikërie. Ishte gjithashtu një dukuri e zakonshme në ceremonitë fetare, dhe në ato ditë martesa dhe feja ishin të lidhura thellësisht, transmeton COSMOPOLITAN.

“Pra, kur një zotëri i sjellshëm i propozonte zonjës së tij, duke i premtuar besnikërinë e tij dhe duke deklaruar dashurinë e tij të pavdekshme për të, gjunjëzimi i njërit prej tyre ishte gjë e natyrshme për të bërë.”

Pra, ja ku e keni atë: nëse partneri juaj shkon deri në gjasa të ulet në një gju për të kërkuar dorën tuaj për martesë, ajo që ata në të vërtetë po përpiqen të thonë është se ata planifikojnë të jenë besnikë, të respektueshëm dhe të bëjnë atë që ju thuaj për pjesën tjetër të kohës (kjo është bindja).

 

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu