Sekuestrohet 2.7 miliardë dollarë drogë e nisur nga Afganistani

0

Zyrtarët indianë kanë kapur gati 3 tonë heroinë në portin perëndimor indian në një bust të madh droge. Heroina ka origjinën nga Afganistani dhe është dërguar në Indi nga një port iranian. Çmimi në rrugë i dërgesës së madhe është 2.7 miliardë dollarë. Drejtoria e Inteligjencës së të Ardhurave të Indisë (DRI) konfiskoi drogën në portin Mundra në shtetin indian të Gujarat. Adresa e kompanisë ku ishte menduar të arrinte ishte Vijaywada. Por oficerë të lartë të policisë nga qyteti thanë se droga duhej të shkonte në Delhi.

Komisioneri i Policisë tha se heroina e kontrabanduar në maskën e pluhurit të talkut që zbarkoi në Portin Mundra kishte për qëllim të arrinte në Delhi, por jo në Vijayawada siç pretendohet në disa pjesë të mediave. Afganistani është burimi i rreth 84 përqind të furnizimit global të opiumit në botë dhe shumica e fitimeve rrjedhin për talebanët. Sipas Njësisë së Kërkimit dhe Vlerësimit në Afganistan, talebanët vendosin një taksë prej 10 përqind për çdo hallkë në zinxhirin e prodhimit të opiumit. Duket se ata mbledhin taksa edhe nga laboratorët që konvertojnë opiumin në heroinë, por edhe nga trafikantët. Fitimet nga ky aktivitet shkojnë nga 100 mln dollarë në 400 mln dollarë në vit.

Burimi:wionews, joq.al

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here