Shifra tronditëse dhe alarm kombëtar! Shqiptarët përbëjnë diasporën e tretë më të madhe në botë!

0

Sipas të dhënave të publikuara nga Forbes, qytetarët shqiptarë përbëjnë diasporën e tretë më të madhe në botë, me rreth 30 për qind të të lindurve në vend, të cilët tashmë jetojnë jashtë kufijve të saj, shkruan Euroactiv.

Sipas kësaj renditjeje, Shqipëria është e treta me rreth 1.2 milionë emigrantë, një numër që e vendos vendin mbi Sirinë, Moldavinë dhe Armeninë.

Dy vendet që ia kalojnë Shqipërisë janë Bosnja dhe Hercegovina me 34 për qind të qytetarëve që tani jetojnë jashtë dhe Guajana me 36.4 për qind.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu