26 vite shërbim, “Internet Explorer” i Microsoft i vjen fundi

0

Internet Explorer i Microsoft më në fund do të pensionohet vitin e ardhshëm pas më shumë se 26 vjet shërbimi, thotë gjigandi i teknologjisë. BBC shkruan se Internet Explore nuk do të shfaqet më pas qershorit të vitit 2022.

Gjigandi i teknologjisë ka hequr faqen e vjetër për disa vjet. Në 2019 ai përdorej nga vetëm 8% e njerëzve.

Microsoft Edge, zëvendësimi i tij ka një modalitet pajtueshmërie të Internet Explorer, i cili do të vazhdojë të funksionojë.

Disa faqe në internet shumë të vjetra janë ndërtuar mbi teknologjinë e vjetër të internetit, të cilën shfletuesit modernë kanë probleme me përpunimin.

Menaxheri i programit Microsoft Edge Sean Lyndersay po fton përdoruesit të votojnë për të preferuarin e tyre nga pesë pretendentë dhe thotë se më i popullarizuari do të formojë pamjen e tij të re.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here