A ndikon stresi në përcaktimin e gjinisë së foshnjes ?

0

Shanset për të mbetur shtatzënë 1 ditë para ovolumit janë 31% e nëse e provoni gjatë ovulimit, 33%. Përveç kësaj, ekspertët kanë arritur në një tjetër përfundim interesant që lidhet me shtatzëninë.

Besojeni ose jo niveli i stresit është diçka që ndikon tek gjinia i bebushit tuaj. 1/3 e grave që kanë përjetuar nivele ta larta stresi, nivele të larta të sheqerit në gjak, ndryshime të mëdha në peshën trupore dhe strija të shumta, kanë lindur djalë.

Stresi i jetës së përditshme mund të ndikojë në gjininë e bebit, por sigurisht jo në masën 100%. Stresi fizik dhe emocional mund të ulin shanset për të bërë një bebush të gjinisë mashkullore pasi ata janë më të ndjeshëm ndaj mjediseve të pafavorshme para lindjes. Sipas studimeve, një fetus mashkull ka më pak shanse për të mbijetuar, prandaj në mënyrë natyrale rriten shanset për të patur një bebe të shëndetshme të gjinisë tjetër.

Nga vëzhgimet e vazhdueshme, 56% e grave të shëndetshme kanë sjellë në jetë një djalë, 40% e grave të stresuara psikologjikisht gjithashtu e ndërsa vetëm 31% e mamave që janë ndjerë fizikisht të stresuara.

Mbështetja është gjithashtu shumë e rëndësishme para se të planifikoni shtatzëninë

Sa më shumë mbështetje të marrë një grua gjatë shtatzënisë, aq më të larta janë shanset për të pasur një bebe të gjinisë mashkullore. 3 aspekte të ndryshme do ta bënin një grua shtatzënë të ndihej më pak e stresuar:

1. Të kesh njerëz me të cilët të flasësh

2. Të jesh e rrethuar me njerëz që të qëndrojnë pranë

3. Ta dish se mund të mbështetesh diku për ndihmë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here