Del nga shtrati lumi Buna, përmbyten 275 Ha në Muriqan e Oblikë. Situatë alarmante në vend

0

Moti i keq shkakton probleme në Shkodër. Mësohet se si pasojë e reshjeve intensive, ka dalë nga shtrati lumi Buna, duke përmbytur 275 Ha tokë.

Raportohet se lumi Buna ka dalë nga shtrati në Muriqan dhe Oblikë.

NJOFTIMI

Niveli i lumit Drin (hidrometri ura e Bahçallekut) shenon kuoten 6.20 m me nje rritje prej 15 cm me oren 08.00 te dates 18.01.2023 (kuota max 7.50 m )
Niveli i Liqenit (hidrometri ura e Bunes) shenon 7.55 m me nje rritje prej 15 cm me oren 08.00 te dates 18.01.2023 (kuota max 8.70 m ).
Ka dalje te lumit Buna ne Muriqan dhe Oblike, siperfaqja e permbytur eshte 275 Ha.
Grupet e EC te Bashkise Shkoder jane ne monitorim te vazhdueshem te situates.

Shkodër, ka dalje të lumit Buna në Muriqan dhe Oblikë

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu