E çuditshme: 88-vjeçari bie në praga pasi vrau mizorisht një mace

0

Një i moshuar në Volos u arrestua pasi vrau një mace dhe e lidhi atë në një qese plastike, pastaj e hodhi në plehra.

88-vjeçari nga Volosi, i cili u arrestua nga oficerët e policisë të AT, do të gjykohet për akuzën e vrasjes së kafshëve nën kornizën e re ligjore, pasi akuzohet se ka vrarë një mace dhe e ka lidhur atë në një qese plastike, ndërsa më pas e ka hedhur atë në plehra.

Sipas mediave greke, burri u raportua nga fqinjët që panë incidentin dhe përveç sanksioneve penale me të cilat përballet i moshuari, ai do të thirret të paguajë një gjobë prej 30,000 euro!

Projektligji i ri, nga njëra anë, sqaron përkufizimin e abuzimit me kafshët, duke përmendur me hollësi rastet tipike, për të shmangur çdo dyshim dhe, nga ana tjetër, e zgjeron atë, pasi tani konsiderohet abuzim dhe i dënueshëm si braktisje. të kafshëve të porsalindura.

Në veçanti, neni 16 parashikon që vrasja dhe tortura e kafshëve, me shkaktimin e qëllimshëm të dhimbjes së rëndë fizike ose rraskapitjes, duke rrezikuar shëndetin e tyre, në veçanti nga helmimi, mbytja, varja, mbytja, duke shkaktuar djegie, goditje elektrike, ngrirje, dërrmimi, gjymtimi (jo-terapeutik), pushkatimi (shkaktimi i lëndimit dhe / ose vdekja e një kafshe), dëmtimi i qëllimshëm (dëmtim i rëndë, i rrezikshëm trupor), përleshje kafshësh, barbarizëm, abuzim seksual i një kafshe me Kënaqësinë sadiste të kryesit dhe braktisja e kafshëve të porsalindura janë vepra të rënda penale dhe kanë, përveç penale, dënime të mëdha administrative. Mbi të gjitha, kjo qeveri kreu krimin e vrasjes dhe torturimit të kafshës (ligji 4745/2020).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here