Ekzekutuan shqiptarin Urim Gjabri, dënohen 4 australianë

0

Katër burra që vranë një refugjat shqiptar për vjedhjen e kanabisit në periferinë veriore të Adelaidës të gjithë janë dënuar me të paktën 20 vjet burg.

Benjamin John Mitchell, Alfred Claude Rigney, Matt Bernard Tenhoopen dhe Aaron Donald Carver vranë Urim Gjabrin në shtëpinë e tij në tetor 2018, në atë që gjykatësi i Gjykatës së Lartë David Lovell e përshkroi këtë mëngjes si një “shqyerje droge”.

Burrat ishin shpallur të gjithë fajtorë për vrasje nga një juri e Gjykatës Supreme vitin e kaluar.

Grupi hyri në shtëpinë e viktimës dhe vodhi një sasi të madhe kanabisi. Gjatë incidentit, viktima u godit në kokë me një objekt të panjohur të paktën një herë. Prokurorët më parë u kanë thënë juristëve se viktima u gjet me “kafkën e tij të thyer”. Një burrë i pestë gjithashtu është shpallur fajtor për vrasjen dhe po pret dënimin.

Anëtarët e familjes qanin dhe bërtisnin gjatë seancës së dënimit.

Gjykatësi David Lovell dënoi të katër burrat me burgim të përjetshëm, me të drejtë lirimi me kusht vetëm pas 20 vjetësh.

Ai vuri në dukje se familja e viktimës, përfshirë gruan dhe fëmijët e tij, ishin ende duke jetuar në Shqipëri dhe kishin vuajtur “thellësisht” – si emocionalisht dhe financiarisht.

“Ajo [gruaja e tij] kishte shpresuar që do të kthehej në Shqipëri dhe t’i nxirrte nga vështirësitë financiare në të cilat ishin,” tha Jusice Lovell.

Lovell tha se viktima pësoi dëmtime në kokë dhe abrazione të shumta dhe mavijosje në trupin e tij, por nuk ishte e qartë se kush “i dha goditjen fatale”.

“Nuk ka asnjë provë të drejtpërdrejtë për atë që ndodhi brenda shtëpisë,” tha ai.

Gjykatësi tha se patologët mjeko-ligjorë kishin zbuluar se mund të duhej diku nga tre deri në 24 orë që viktima të vdiste nga plagët e tij.

Prokurori Robert Walker më parë i tha gjykatës se Z. Gjabri ishte duke rritur kanabis në mënyrë hidroponike në shtëpi kur ajo “u bastis natën vonë dhe u grabit”.

Gjykata dëgjoi se ADN-ja lidhi tre të akuzuar me pjesë të ndryshme të skenës së krimit dhe CCTV nga shtëpitë fqinje treguan shumë burra që po i afroheshin shtëpisë së viktimës.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu