Në Tiranë u hap një ekspozitë kushtuar 100-vjetorit të Liderit të Madh Heydar Aliyev

0

 

Çelet sot Java e Kulturës së Azerbaxhanit në Tiranë.

Me këtë rast në Muzeun Historik Kombëtar të Tiranës  u hap një ekspozitë kushtuar 100-vjetorit të Udhëheqësit të Madh Heydar Aliyev. Ekspozita shpreh jetën dhe trashëgiminë e liderit kombëtar Heydar Aliyev, rrugën që çon kulturën e Azerbajxhanit drejt përparimit.

Në Muzeun Historik Kombëtar të Tiranës do të mbahet ekspozita “Arkitekti i Progresit”, si dhe veprat e artistëve të shquar Maral Rahmanzadeh, Tofig Javadov, Buyukagha Mirzazadeh, Nadir Abdurrahmanov, Mikayil Abdullayev dhe Huseyn Aliyev nga koleksioni i Kombëtares. Muzeu i Artit i Azerbajxhanit, dhe qilima nga Kamil Aliyev nga koleksioni i Muzeut Kombëtar të Qilimave të Azerbajxhanit dhe fotografi të tjera arkivore janë të ekspozuara.

Zëvendësministri i Kulturës i Azerbajxhanit Farid Jafarov përshëndeti mysafirët në hapjen e ekspozitës dhe vuri në dukje se marrëdhëniet mes dy vendeve po zhvillohen me sukses në shumë fusha dhe mbajtja e javës së kulturës së Azerbajxhanit në Shqipëri është një ngjarje e rëndësishme e marrëdhënieve të ndërsjella kulturore.

Farid Jafarov theksoi se viti 2023 është shpallur “Viti i Heydar Aliyevit” në Azerbajxhan dhe ngjarje të ndryshme vendore dhe ndërkombëtare të mbajtura në lidhje me 100 vjetorin e Liderit të Madh shërbejnë për të studiuar, hulumtuar dhe promovuar trashëgiminë e tij të pasur.

Ekspozita kushtuar 100 vjetorit të liderit të madh Heydar Aliyev do të vazhdojë deri më 2 shtator.

Ekspozita u prit me shumë interes nga të ftuarit.

Ikbal Hajiyev

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu