Përfshirja e Igli Tares në skandalin e basteve në Itali/ Letra e plotë e…

0

Akuza të rënda u hodhën pak ditë më parë në mediat italiane ndaj drejtorit të klubit sportiv të skuadrës së futbollit, Lazio, shqiptarit Igli Tare si dhe vëllait të tij Genti Tare, i cili mban postin e Zëvendës Ministër i Punëve të Jashtme të Republikës së Shqipërisë.

Emisioni investigativ ‘Report’, i kanalit RAI3 të televizionit publik italian, transmetoi një dosje investigative mbi klubin e Lazios, operacionin financiar për blerjen e lojtarit nga Kosova, Vedat Muriqi me vlerë 17.5 milionë euro si dhe për pjesëmarrje në një kompani bastesh sportive.

Por mbi këtë çështje ka reaguar avokati i vëllezërve Tare, Ersi Bozheku, i cili i ka cilësuar pretendimet e emisionit investigativ si plotësisht të rreme dhe me paramendim të qëllimshëm për të goditur i vëllezërit Tare përmes përdorimit të paligjshëm të mjetit mediatik, duke përcjellë, në një farë mënyre jokritik dhe pa mundësinë e tërheqjes, në mendjen e publikut një realitet totalisht e shpikur dhe pa asnjë themel.

Avokati shprehet se as z. Genti Tare dhe as vëllai i tij Igli nuk kanë pasur kurrë lidhje me të personazhe të krimit të organizuar, dhe as nuk kanë pasur ndonjëherë pjesëmarrje të drejtpërdrejtë ose indirekte indirekt, në kompanitë e basteve, dhe as nuk janë tërhequr ndonjëherë nga hetimet nga çfarëdo natyre nga autoritetet gjyqësore të çdo vendi.

Gjithashtu avokati, Ersi Bozheku ka bërë të ditur se ndaj emisioni investigativ ‘Report’ do të hapet një padi gjyqësore.

“ Si mbrojtës i z. Agron (Genti) Tare, Zv/ Ministër i Punëve të Jashtme të Republikës së Shqipërisë, në kontekstin e lajmeve joserioze dhe famëkeqe që u shfaqën dje, e hënë 7 qershor 2021, së pari në shtyp dhe më pas gjatë transmetimit të programit televiziv “Report” me regji të Siegfried Ranucci, ku klienti im u tregua së bashku me vëllain e tij, Igli, një menaxher i njohur i një klubi të rëndësishëm futbolli, si një subjekt që bashkëpunon me qarqet kriminale. Ajo që pretendohet në të është plotësisht e rreme dhe me paramendim të qëllimshëm për të goditur vëllezërit Tare përmes përdorimit të paligjshëm të mjetit mediatik, duke përcjellë në një farë mënyre, në vëmendjen e publikut një realitet totalisht të shpikur dhe pa asnjë themel.

As z. Agron (Genti) Tare dhe as vëllai i tij Igli nuk kanë pasur kurrë lidhje me personazhe të krimit të organizuar, dhe as nuk kanë pasur ndonjëherë pjesëmarrje të drejtpërdrejtë ose indirekte, në kompanitë e basteve, dhe as nuk janë akuzuar ndonjëherë apo të jenë pjesë e hetimeve të çfarëdo natyre nga autoritetet gjyqësore të çdo vendi.

Përmes hamendjeve të ndërtuara me art dhe – çka është më serioze – përdorimit abuziv të instrumentit publik kombëtar, dyshimet hidhen në mënyrë të tillë të një bashkëpunimi midis klientit tim dhe bandave mafioze, duke e treguar atë si një dorë të errët të marrëveshjeve nën hije. Si në shkrimet që u shfaqën në median e shkruar, ashtu edhe gjatë rrëfimit nga z. Ranucci, me rastin e transmetimit të lartpërmendur televiziv, është bërë referencë për të dhëna plotësisht të rreme dhe në asnjë mënyrë të kontrolluara dhe që megjithatë supozojnë vlera të qarta dhe objektive të denigrimit ndaj klientit tim.

Rëndësia shpifëse e lajmeve që dolën dje është prova e kësaj nxjerrje në pah të rrethanës, plotësisht false, për të cilën z. Genti Tare, në aftësinë e tij si Konsull i Republikës së Shqipërisë në Turqi, do të ishte i interesuar në vitin 2020 për blerjen e futbollistit Muriqi, nga Klubi Sportiv Lazio. Duhet theksuar se, nga dhjetori 2019 deri më sot, z. Tare mban postin e e Zëvendës Ministrit të Punëve të Jashtme të Republikës së Shqipërisë dhe më parë ai ka mbajtur poste të tjera ekzekutive në Shqipëri; sidomos nga janari 2019 nga muaji nëntor 2019 ai mbajti postin e drejtorit të Portit të Durrësit.

Pra, është absurde vetëm për të hipotezuar përfshirjen e tij në blerjen e lojtarit Muriqi nga S.S. Lazio, ndërsa nga ana tjetër del qartë mungesa e çdo forme kontrolli mbi lajmet nga gazetarët e përfshirë dhe nga nga stafi i transmetimit të ‘Reportit’, i cili u transmetua në kohën më të mirë në një transmetues publik (Rai3). Përballë kësaj, të dhënat shqetësuese të fushatës së dukshme të shpifjeve goditën z. Agron (Genti) Tare duke dëmtuar imazhi personal dhe publik të tijin në Republikën e Shqipërisë. Prandaj, unë rezervoj të drejtën për të vepruar në zyrat gjyqësore që unë i konsideroj më të përshtatshme për mbrojtjen e interesave të klientit tim.” thuhet në komunikimin për shtyp të avokatit të vëllezërve, Tare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here