Rama i dorëzoi kërkesën për anëtarësim në mekanzimin e BE për mbrojtjen civile, Lenercic: Jemi të vëndosur të punojmë me ju, më kujtohet kur …

0

Lenercic : Sot kam ardhur në rrethana më të mira, nuk kemi të bëjmë me një urgjencë edhe pse ka patur një zjarr të madh në Sazan dhe një gjë kanë këto fakteqësi, në të dyja rastet me këkrese nga pala shqiptare mekanizmi u aktivizua menjehere. Nje aeroplan nga Greqia që erdhi për të ndihmuar. 2 vite e gjysmë më parë reagimi ynë ishte më i madh, edhe nevojat ishin më të mëdha.

Ajo që mund të mësojmë nga këto fatkeqësi, e kam fjalën kur Shqipëria është përballur me situata emergjente, gjeja e rëndësishme eshtë se në këto raste ka patur mundesinë të mbështetet në solidariteitn e BE.

Po arrij te pjesa kryesore. Mekanzimi I BE per mbrojthen civile permban edhe disa shtete te tjera, janë 6 të tilla. Disa mungojnë nga kjo listë dhe është Shqiëria dhne kjo gjë të ndryshonte. Jam I lumtur që më dorëzuat kërkesën që Shqipëria të bëhët shtet I mekanizmit mbrojtes të BE. E pranojmë këtë ftesë , e mbështes objektivin tuaj. Shpreojme të behet realitet sa më shpejt të jetë I mundur. Jemi të vendosur të vijojmë punën me ju.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu