Roboti i Inteligjencës Artificiale është më i saktë sesa mjekët realë, sipas një studimi

0

Një studim i publikuar në revistën JAMA Internal Medicine tregon se roboti i inteligjencës artificiale së ChatGPT mund të ketë një mënyrë më të mirë për të trajtuar pacientët sesa mjekët e vërtetë.

Në studim, roboti u gjykua se u jepte përgjigje cilësore dhe më empatike se mjekët në 79% të rasteve për pyetje shëndetësore të botës reale.

Dr. Aaron Goodman, nga Universiteti i Kalifornisë në San Diego, vlerësoi se ChatGPT është një “recetë” e cila do ta ndryshonte mënyrën se si ai mbështet pacientët e tij.

ChatGPT, i krijuar nga OpenAI, është një robot i gjuhës së natyrshme i cili përdor një nga modelet më të sofistikuara të gjuhës në botë.

Hulumtimet e mëparshme treguan se roboti ishte në gjendje të kalonte Provimin e Licencimit Mjekësor në SHBA, një test i marrë nga studentët përpara se të mund të praktikonin.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu