Sa energji harxhon një familje me 4 anëtarë? Bojaxhi: 1200 KWH vetëm për ngrohjen!

0

TIRANË- Ekonomisti Gjergj Bojaxhi ka bërë një përllogaritje se sa energji elektrike harxhon në muaj mesatarisht një familje me 4 anëtarë. I ftuar në “Opinion”, Bojaxhi tha se për të gjitha shërbimet e nevojshme që i duhen një familje, konsumohen shmë më tëpër KWH se sa 800, që është kufiri që ka vendosur qeveria. Sipas Bojaxhit, vetëm për ngrohje do të harxhohen 1200 në muaj.

“Këto janë me shifra të llogaritura një apartament 7 m katrorë nj familje me katër veta. Ngrohja e ujit unë e kam bën 167 kw, gatimin unë e kam llogaritur 125 kw, ndriçimi është 58 kë, të tjera kompjutera etj etj 125 kw. Të gjitha këto shkojnë 475 kë pa llogaritur ngrohjen, minimumi është ky. Tani ngrohja, për të ngrohur vetëm një dhomë 5 me 5 me 2.8 lartësi shumëzoje me 0.0606 kë dhe del rreth 5 kë në orë, kjo është vetëm për një dhomë jo për shtëpinë. Po ta llogarisësh, vetëm 10 orë në ditë i bie rreth 50 kë në ditë për të ngrohur një ambient të shtëpisë, po ta shumëzosh atë me 30 shkon te 1200,”- tha Bojaxhi.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu