Drejtori i policisë Ardian Çipa i ftuar në “Info Focus” flet për ngjarjet kriminale në Elbasan dhe operacionet e kryera për “kokat ” e krimit

0

I ftuar në studion e Infoweb Media në emisionin “Info Focus” me gazetar Fatos Salliu, drejtori i policisë së qarkut të Elbasanit Ardian Çipa foli për ngjarjet kriminale të ndodhura gjatë vitit 2022 në Elbasan.

Sipas drejtorit Çipa gjatë vitit 2022 në Elbasan kanë ndodhur vetëm 2 ngjarje për konflikte të castit dhe ku autorët janë kapur nga policia.

Ndërkohë sipas tij janë zbuluar edhe ngjarje të pazbuluara më parë dhe rifillimin e ngjarjeve pa autor.

Krahasuar me vitin 2021 ku ndodhën 9 vrasje dhe u zbuluan 5, në vitin 2022 ndodhën 2 vrasje dhe u zbuluan të dyja.

174 persona në kërkim u kapën gjatë vitit 2022 që tregon një dinamikë shumë të madhe të policisë me 34 persona më tepër se 2021.

Sa i përket operacioneve për kapejn e disa nga kokat e krimit që dyshohet se fshihen në Elbasan, drejtori Çipa u shpreh se janë kryer një sërë operacionesh që kanë procedurat e veta por ne do ti kryejmë në përputhje me ligjshmërinë, falenderoj prokurorinë dhe gjykatën që na kanë dhënë akses.

Drejtori nënvizoi se nuk kemi të dhëna që ka dekonspirime të operacioneve dhe ende vazhdon

Elbasani ka 213 persona në kërkim.
Sa i përket inkriminimit të policisë nëse shkelet integriteti do bashkëpunohet me agjensitë që të hetojnë e do ti vënë para përgjgjësisë gjykata prokuroria etj.
minuta 2 deri në minutën 6 e 40 të merren pjesët kur drejtori flet qartë

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu