Fotoja që krijon iluzionin optik të mrekullueshëm fiton kompeticionin ‘Fotografi i Vitit 2021’

0

Një foto e vështirë për t’u kuptuar e një urangutangu me qiellin e reflektuar në ujë, fitoi çmimin e madh në kompeticionin “Fotografi i Vitit 2021”.

Imazhi nga fotografi kanadez Thomas Vijayan, titullohej “Bota kthehet me kokë poshtë”, mundi 8,000 foto konkurruese për të marrë çmimin e madh me shpërblimin prej 1,500 paundë.
“Imazhi i Thomas ishte vërtet unik dhe dallohej mes të tjerë nga paneli i gjykatësve”, themeluesi i kompeticioni Will Nicholls.

Vijayan bëri foton e tij në Borneo, duke zgjedhur një pemë që rritet në ujë, në mënyrë që të merrte dhe reflektimin e qiellit për të marrë efektin “me kokë-poshtë”.

“Ky imazh do të thotë shumë për mua pasi popullata e urangutangëve është reduktuar me ritme alarmuese”, tha fotografi.

“Pemët janë më shumë se 1,000 vjecare, dhe një aset madhor për planetin tonë, të cilat tani po prihen për plantacionet e vajit të palmave”.

“Ne si njerëz kemi shumë alternativa për të zëvendësuar vajin, ndërsa urangutangët nuk kanë opsione të tjera nëse humbasin habitatin e tyre.”

Në galerinë e mëposhtme janë fituesit e kategorive të tjera, me përshkrimet e fotografëve përkatës:

Foto e Vijayan fitoi gjithashtu për kategorinë e “Sjelljes së kafshëve”.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu