LAJM I FUNDIT/ Zbarkimi i avokates amerikane në seancën për Shullazin, zbulohet lëvizja e saj

0

Çështja e Emiljano Shullazit do të shkojë në Strasburg. Është ku vendimi që komunikoi sot avokati i Shullazit, Vladimit Meçi, i cili tha se përmes avokates amerikane që po asiston procesin Lambrini Nassis, do të ankimohet çështja në Strasburg, pasi sipas mbrojtjes klientit të tyre po i shkelen të drejtat, ndërsa mbahet nën regjimin 41 bis.

Pjesë nga fjala e Meçit:

Me shkeljet e shumta që janë konstatuar kjo çështje do të shkojë në Gjykatën e të Drejtave Ndërkombëtare në Strtasburg, ku do të përfaqësohet nga avokatja amerikane. Në këto kushte është mirë që ajo të shohë atë që po ndodh këtu me procesin.

Ne sot bëmë një deklaratë së bashku me kolegen, ku thamë që do ti drejtohemi Gjykatës së Lartë, dhe KLGJ-së dhe njëkohësisht organeve të tjera që janë mbështetëse për Reformën në Drejtësi, në mënyrë të veçantë OPDAT dhe ambasadës amerikane.

Sot na vunë në dijeni mbi vendimin e gjykatës, për refuzimin e kërkesës sonë për përjashtimin e gjyqtares Muça, ndeshëm në hermetizimin e tyre, duke e mbajtur vendimin e fshehtë që prej datës 14.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here