Ushtria amerikane raportoi 510 raste të reja UFO-sh

0

Një raport i ri i deklasifikuar i qeverisë amerikane mbi zbulimet e UFO-ve nga trupat amerikane ka zbuluar qindra raste të reja. Zyra e Inteligjencës Kombëtare të SHBA-së tani është në dijeni të 510 pamjeve të raportuara, një rritje mbi 144 të përpiluara në vlerësimin e parë të agjencisë së spiunazhit për vitin 2021.

Pothuajse gjysma e pamjeve të reja u konsideruan “të pavërejshme” dhe i atribuoheshin origjinës njerëzore, sipas raportit. Megjithatë, mbi njëqind nga takimet mbeten të pashpjegueshme. Raporti thotë se takimet me UFO-t, të cilat qeveria i quan Fenomene Ajrore të Paidentifikuara (UAP), vazhdojnë “të ndodhin në hapësirën ajrore të kufizuar ose të ndjeshme, duke theksuar shqetësimet e mundshme për sigurinë” dhe sigurinë kombëtare.

Nga 366 raportet e reja, 26 u përcaktuan se ishin drone, 163 ishin balona dhe gjashtë objekte ajrore iu atribuuan rrëmujës. Raporti u lëshua pjesërisht për të ndihmuar në “destigmatizimin” e përvojave me UFO-të dhe për të përmirësuar sigurinë ajrore.

“Dhe ai thotë se raportet e shtuara të takimeve janë me të vërtetë rezultat i një përpjekjeje të përqendruar për të destigmatizuar temën e UAP-së dhe në vend të kësaj të njohë rreziqet e mundshme që ajo paraqet si një rrezik sigurie të fluturimit dhe si aktivitet potencial kundërshtar”, thuhet në raport.

Më tej thuhet se 171 pamje mbeten ende “të pakarakterizuara dhe të paatribuara”, që do të thotë se nuk u mblodhën informacione të mjaftueshme për t’i identifikuar ato në mënyrë efektive.

“Disa nga këto UAP të pakarakterizuar duket se kanë demonstruar karakteristika të pazakonta fluturimi ose aftësi të performancës dhe kërkojnë analiza të mëtejshme,” thotë raporti.

Asnjë nga raportet nuk ka qenë i lidhur me ndonjë aktivitet jashtëtokësor. Raportet janë duke u ekzaminuar nga Zyra e Zgjidhjes së Anomalive në Gjithë domenet (AARO), një zyrë në Pentagon e krijuar vitin e kaluar për të shqyrtuar incidentet e UAP. AARO do të fokusohet në marrjen dhe analizimin e incidenteve me fenomene të paidentifikuara dhe do të punojë me agjencitë e inteligjencës për të vlerësuar më tej ato incidente, sipas dokumentit të ri të deklasifikuar.

Muajin e kaluar, nënsekretari i Mbrojtjes për Inteligjencën dhe Sigurinë e Pentagonit tha për mediat: Ne nuk kemi parë asgjë që do të na bënte të besojmë se ndonjë nga objektet që kemi parë janë me origjinë aliene. Unë nuk kam parë asgjë në ato prona deri më sot që do të sugjeronte se ka pasur një vizitë aliene, një përplasje alienësh ose diçka të tillë.

Por përpjekja vazhdon për të identifikuar nëse UFO-t e mbetura kanë origjinë tokësore.

“Në mungesë të mundësisë për të zgjidhur se çfarë është diçka, ne supozojmë se mund të jetë armiqësore. Dhe kështu, ne duhet ta marrim këtë seriozisht”, tha ai.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu