FRANKO HAKILJA/ Të rinjtë janë shpresa e vendit, le ta ndryshojmë Elbasanin më 25 prill!

0

Franko Hakilja eshte kandidat I Levizjes Socialiste per Integrim ne Elbasan. I propozuar nga struktuat e kesaj partie Franko eshte i riu elbasanas qe ka kontribuar per qytetin. Angazhimi ne Levizjen Socialiste per Integrim eshte i hershem pasi fillimisht ai eshte takuar me te rinjte e levizjes rinore.

Nga ku me ta kane hedhur ide per te ndryshuar frymen e shume probleme tek te rinjte elbasanas e pse jo ti ftonin ata per tu afruar ne partine Levizja Socialiste per Integrim. Franko eshte arsimuar ne gjimnazin “Kostandin Kristoforidhi” ne Elbasan. Aktualisht ai ndjek studimet e larta ne Universitetin e Sporteve. Franko Hakilja eshte djali i dy prinderve intelektuale, ku edukimi dhe vlerat njerezore kane qene shtylle kryesore ne formimin e Frankos. Njohes shume i mire i gjuheve te huaja Franko ka qene pjese e shume trajnimeve brenda dhe jashte vendit me fokus lidershipin.

Franko gjithashtu ka qene nje ze i forte ne disa protesta te medha ne vend si ajo per armet kimike apo protesta studenteve ne vitin 2018. Franko gjithashtu njeh problematikat e qytetit dhe krahas tyre ai mendon se puna ne nivel vendor te instuticioneve dhe qendror ka qene minimale per Elbasanin.
Papunesia dhe largimi i te rinjve por jo vetem, dhe i intelektualeve elbasanas per shkak te mosvleresimit ndaj tyre nga qeveria. Duke u kthyer ne nje femonem shqetesues sot, per Frankon largimi nga vendin ka qene i menduar po ai vendosi te qendroje dhe te kontribuoje prane Levizjes Socialiste per Integrim sepse ai mendon qe kjo force politike ka prioritet qytetaret dhe jo oligarket.

I propozuar nga strukturat e LSI si kandidat per deputet ne zgjedhjet e 25 prillit Franko vijon takimet e tij me qytetaret elbasanas duke degjuar shqetesimet dhe duke informuar ata mbi 5 pikat krysore te programit te Levizjes Socialiste per Integrim per te ndryshuar sistemin qeverises, e te frenoje gjithashtu edhe largimin e te rinjve nga vendi.

Franko mendon se eksodi i vitit ’90 me largimin e mijera shqiptareve eshte duke u perseritur pasi ne keto 8 vite qeverisje te Partise Socialiste jane larguar mijera qytetare. Mjek, inxhinier, ekonomiste, te rinj kane lene Shqiperine, me arsyen e forte se vleresimi per ta ka qene minimal, ndersa sot ata jetojne punojne ne vendet e Bashkimit Europian.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here